Retourbeleid

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1690014601136{padding-bottom: 50px !important;}”]

Bedankt voor jouw aankoop bij Mooisee.com. We hopen dat je tevreden bent met jouw product(en). Mocht je echter niet helemaal tevreden zijn of een probleem ondervinden, dan raden we je aan contact op te nemen met de klantenservice. Wij helpen je graag. Wil je jouw artikel(en) retourneren, dan vindt je hieronder ons retourbeleid:

Alleen retouren die plaatsvinden binnen 14 dagen na factuurdatum worden door ons in behandeling genomen. Om ervoor te zorgen dat jouw retourzending correct wordt verwerkt, is het verplicht om deze van tevoren aan te melden via onderstaand formulier. Onaangemelde retourzendingen zijn moeilijk te herleiden en worden dan ook niet in behandeling genomen. Stuur jouw retourzending binnen 14 dagen na aanmelding naar ons op.

Indien je een artikel wilt retourneren moet deze ongeopend, ongebruikt, en onbeschadigd zijn. Wij voeren altijd een kwaliteitscheck uit om te zorgen dat de producten onbeschadigd worden verstuurd.

  • Gezien de aard van onze producten kunnen we geen retourzendingen accepteren voor producten die zijn gebruikt of waarvan de labels en verpakkingen zijn verwijderd, tenzij er sprake is van een defect.
  • Wegens hygiënische redenen kunnen we geen retourzendingen accepteren voor producten die in direct contact komen met de huid, tenzij er sprake is van een defect.
  • Zodra we jouw retourzending hebben ontvangen en gecontroleerd, zullen we overgaan tot terugbetaling.
  • Terugbetalingen worden verwerkt via de oorspronkelijke betaalmethode die werd gebruikt tijdens de aankoop.
  • Houd er rekening mee dat het enkele werkdagen kan duren voordat de terugbetaling op jouw rekening verschijnt, afhankelijk van jouw bank of betaalprovider.

Let op: Verzendkosten voor retourzendingen zijn voor jouw eigen rekening, tenzij het product defect of beschadigd is bij ontvangst, of indien wij een verkeerd artikel hebben geleverd. Wij raden je dan ook aan om de status van jouw bestelling te controleren bij ontvangst en direct contact op te nemen met onze klantenservice als er problemen zijn geconstateerd. Zo kunnen we je snel en adequaat helpen om jouw probleem op te lossen.

Neem voor meer informatie contact op via support@mooisee.com.

[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Retourformulier” use_theme_fonts=”yes” t_supro_heading=”” m_supro_heading=””]


    [/vc_column][/vc_row]