Wat is het verschil tussen een inground en een flatground trampoline

Wat is het verschil tussen een inground en een flatground trampoline?

Zowel een inground trampoline als een flatground trampoline bieden veilige en esthetisch aantrekkelijke opties voor wie op zoek is naar een trampoline die in de grond kan worden geplaatst. Wat is het verschil tussen een inground en een flatground trampoline? In deze blog lees je meer over de verschillen zodat jij nog makkelijker kunt bepalen welke trampoline het beste op jouw wensen aansluit.

Trampolines zijn al lang favoriet speelgoed voor kinderen en volwassenen over de hele wereld. Ze bieden niet alleen urenlang plezier, maar zijn ook een geweldige manier om te oefenen en fit te blijven. Echter, met zoveel verschillende modellen trampolines beschikbaar op de markt, kan het verwarrend zijn om de juiste te kiezen voor jouw behoeften. In dit artikel zullen we het verschil bespreken tussen twee populaire soorten trampolines: de inground trampoline en de flatground trampoline.

Inground trampolines: Een kleine opstap van 20 cm

Een inground trampoline is, zoals de naam al aangeeft, een trampoline die in een kuil in de grond is geplaatst. Dit type trampoline heeft een frame dat op de omliggende grond rust, zodat het springoppervlak zich zòn 20 cm boven de grond bevind. Deze specifieke plaatsing geeft de trampoline een laag profiel zorgt ervoor dat hij veel minder in het zicht is dan een standaard trampoline op poten.

Een van de belangrijkste voordelen van inground trampolines is de veiligheid. Doordat de trampoline een kleine opstap heeft van 20 cm, is het risico op vallen en letsel aanzienlijk verminderd in vergelijking met bovengrondse trampolines met poten. Kinderen en volwassenen kunnen gemakkelijk op en van de trampoline stappen zonder zich zorgen te maken over het klimmen over een hoge rand.

Daarnaast voegt de lage hoogte van de inground trampoline een esthetische waarde toe aan jouw tuin of achtertuin. De trampoline valt minder op en past beter in het landschap. Voor diegenen die zich zorgen maken over het uiterlijk van hun tuin, biedt de inground-optie een meer verfijnde uitstraling.

Flatground trampolines: Het springoppervlak gelijk aan het grondniveau

Een flatground trampoline, ook wel bekend als een flatlevel trampoline of een groundlevel trampoline, is een type trampoline dat in de omliggende grond is verzonken. Deze trampoline heeft in tegenstelling tot een inground trampoline, geen opstapje. Het springoppervlak van de trampoline bevind zich op dezelfde hoogte als de grond eromheen. Hierdoor heeft een flatground trampoline een gestroomlijnde uitstraling en is hij nog beter in de tuin weg te werken.

Flatground trampolines bieden op het gebied van veiligheid vergelijkbare voordelen als inground trampolines. Omdat het springoppervlak zich op hetzelfde niveau bevindt als de grond, is het risico op vallen en letsel aanzienlijk verminderd. Net als bij inground trampolines kunnen gebruikers eenvoudig op en van de trampoline stappen, waardoor het een veiligere optie is voor kinderen en volwassenen.

Het vergelijken van inground en flatground trampolines 

Nu we de kenmerken van zowel inground als flatground trampolines hebben besproken, is het tijd om ze te vergelijken en de voor- en nadelen af te wegen.

  1. Veiligheid: Zowel inground als flatground trampolines scoren hoog op het gebied van veiligheid. Beide opties hebben een laag profiel, waardoor het risico op vallen en letsel wordt verminderd. Het ontbreken van een hoge rand maakt het gemakkelijker om de trampoline te betreden en te verlaten.
  2. Installatie: Qua installatie verschillen de flatground trampoline en de inground trampoline ook niet veel van elkaar. Voor beide soorten trampolines is er een kuil nodig, alleen voor de flatground trampoline maak je een plateau in de kuil waar het frame op kan rusten.
  3. Esthetiek: Beide soorten trampolines hebben een esthetisch voordeel ten opzichte van bovengrondse trampolines met poten. Zowel inground als flatground trampolines hebben een laag profiel en passen beter in het landschap. De keuze tussen beide opties hangt echter af van persoonlijke voorkeuren en de algehele tuinesthetiek.
  4. Onderhoud: Wat betreft onderhoud, zijn er geen significante verschillen tussen de twee soorten trampolines. Beide moeten regelmatig worden gecontroleerd op beschadigingen en slijtage en moeten goed worden onderhouden om hun levensduur te verlengen.
  5. Kosten: Flatground trampolines zijn over het algemeen iets prijziger dan inground trampolines, maar de prijsverschillen zijn meestal niet extreem groot. Onthoud bij het aanschaffen van een trampoline vooral dat het niet verstandig is om de kwaliteit van de trampoline te verwaarlozen ten gunste van kostenbesparingen.

Conclusie

Hopelijk is het antwoord op de vraag wat is het verschil tussen een inground en een flatground trampoline duidelijk. Wat ik in ieder geval kan meegeven is dat  inground en flatground trampolines beide uitstekende keuzes zijn voor wie op zoek is naar een veilige en leuke trampoline-ervaring. De keuze tussen de twee hangt af van persoonlijke voorkeuren, de beschikbare ruimte, budgettaire overwegingen en het gewenste esthetische aspect. Beide opties bieden een laag profiel en verlagen het risico op vallen en letsel. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de trampoline van hoge kwaliteit is en voldoet aan de veiligheidsnormen.

Ongeacht welke trampoline je kiest, is het essentieel om veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van een veiligheidsnet (niet verplicht bij inground & flatground trampolines), een zachte ondergrond rondom de trampoline en toezicht houden op jongere gebruikers. Met de juiste zorg en aandacht kunnen zowel inground als flatground trampolines zorgen voor jarenlang plezier en lichaamsbeweging voor het hele gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *